Jelentkezési, felvételi információk

Rendkívüli felvételi eljárás:

http://www.bokaysuli.hu/wp-admin/post.php?post=1994&action=edit

TÁJÉKOZTATJUK KEDVES JELENTKEZŐINKET, HOGY A FELVÉTELI ELJÁRÁS KERETÉBEN SZÓBELI VIZSGÁT NEM TARTUNK.

A felvételi rangsor kialakítása a 0201, 0203, 0205 képzésre jelentkezők esetében kizárólag a hozott pontok alapján, a 0202 és 0204 képzések esetében a hozott pontok és a központi írásbeli felvételi eredménye alapján történik.

Az ideiglenes felvételi rangsort március 16-ig iskolánk honlapján tesszük közzé.

A végleges felvételi eredményről április 30-ig kapnak tájékoztatást a jelentkezők.

Közelgő esemény: megtekintés január 24-én

Aki nem tudja ezen a napon megtekinteni dolgozatát, annak lehetővé tesszük 27-én is.

Központi írásbeli felvételi január 18-án

Az alábbi tájékoztatót az iskolánkban szervezett felvételi vizsgára jelentkező tanulók egyénileg is megkapják január 17-ig.

A vizsga ideje: 2020. január 18. (szombat) 10 órától.

Azok a tanulók, akik nekik fel nem róható ok miatt nem tudnak részt venni az írásbeli vizsgán – (orvos által igazolt betegség, váratlan közlekedési nehézség stb.) – pótló felvételit írhatnak 2020. január 23-án 14 órától.

Kérjük a diákokat, hogy 9.30-ig (pótló felvételi esetén 13.30-ig) érkezzenek meg az iskolába. A terembeosztásról a bejáratnál adnak felvilágosítást a szervezők. A tanuló hozzon magával személyazonosításra alkalmas igazolványt (diákigazolványt vagy személyi igazolványt).

A felvételi során – körzőn, szögmérőn és vonalzón kívül – semmiféle segédeszköz, még számológép sem használható – kivéve, ha kérelemre külön határozatban a tanuló engedélyt kapott. A felvételi feladatlapokat kék vagy fekete színű tollal kell kitölteni.

A vizsga menete:

            10:00-10:45 magyar nyelvi feladatlap

            10:45-11:00 szünet

            11:00-11:45 matematika feladatlap

Azok a tanulók, akik határozat alapján időhosszabbítást kaptak, a határozatban megjelölt időkeretet használhatják fel.

Érdemes valamilyen innivalót, harapnivalót hozni. (Az iskola épületét a vizsga időtartama alatt  még a szünetben sem lehet elhagyni).

A kiértékelt írásbeli dolgozatok megtekinthetők  2020.  január 24-én 8-tól 16 óráig (illetve, a vizsgázók magas száma miatt 27-én, hétfőn is biztosítjuk a megtekintés lehetőségét) az iskola titkárságán  illetve a titkárságon kiírt teremben. A feladatlapról telefonnal, fényképezőgéppel másolat készíthető.

A vizsgázó és szülője a hivatalos javítókulcstól eltérő értékelés esetén az értékelésre írásban észrevételt tehet, amelyet a megtekintést követő első munkanap végéig (16 óráig ) adhat le az iskolában. 

Az írásbeli vizsga eredményét tartalmazó értékelő lapot személyesen vagy a szülő által, illetve meghatalmazás ellenében lehet átvenni az iskola titkárságán 2020. február 3-5-ig minden nap 8 és 16 óra között.

Az írásbeli felvételi vizsgára jelentkezett tanulókat levélben is tájékoztatjuk a fenti tudnivalókról. A könnyítésről, felmentésről szóló határozatokat a tanulók postai úton kapják meg.

NYÍLT NAPOK : 2019. november 5-én és november 21-én.

  • fél 9-től általános tájékoztatás az induló képzésekről
  • 9.15-től tanítási órák látogatása
  • a délelőtt folyamán lehetőség van személyes konzultációra az iskola vezetőivel
  • előzetes bejelentkezés csak a személyes konzultációra szükséges

Fontos határidők:

Iskolánkban a beiratkozás június 23-án, kedden lesz a leendő 9. évfolyamos osztályokba.